Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Έφη Συρράκου - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Έφη Συρράκου

Παιδοδοντίατρος
Διεύθυνση Εργασίας: Φιλίππου Λϊτσα 2-4, Χαλάνδρι Τηλέφωνα Εργασίας: 21 0685 8087 Website: pediatricdentist.gr

Βιογραφικό:

Η κυρία Έφη είναι μια διαφορετική οδοντίατρος! Με το αστείρευτο κέφι της κάνει τα παιδιά να μην φοβούνται την οδοντιατρική επίσκεψη, να συμμετέχουν στη θεραπεία και να επιστρέφουν στο ιατρείο με χαρά.

Όντας ακόμη φοιτήτρια στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας διαπίστωσε την ιδιαίτερη σχέση που αποκτούσε με τους μικρούς ασθενείς της. Έτσι άρχισε να εργάζεται σαν βοηθός σε παιδοδοντίατρο, να μελετά και να δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε θέματα σχετικά με την οδοντιατρική των παιδιών.

Σαν συνέπεια του ενθουσιασμού και της προσπάθειας αυτής το 1990 έγινε δεκτή με υποτροφία από το Eastman Dental Center, University of Rochester της πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια της παραμονής της εκεί απέκτησε τα πτυχία της ειδικότητας της Παιδοδοντιατρικής και το Master of Science. Η εργασία της για το Master of Science μάλιστα, προτάθηκε για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία επιστημονικής έρευνας στον κόσμο.

Στόχος της όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο γεμάτο χρώμα που να μην θυμίζει το ψυχρό οδοντιατρείο που εκείνη πήγαινε όταν ήταν μικρή!

Σήμερα ενημερώνεται για τις εξελίξεις της επιστήμης της συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια,παρουσιάζει ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια και δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά.

Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκλήρωσε ένα διετές πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης  στο New York University σχετικό με την πρώιμη ορθοδοντική θεραπεία.

Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας στις θέσεις της γραμματέως  και  της webmaster του ιστοτόπου της: www.hspd.gr

Επιπλέον σε εθελοντική βάση είναι άμισθη επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές την αποκαλούν “η αγαπημένη μας δασκάλα”!

Με τον άντρα της Θόδωρο είναι οι περήφανοι γονείς της Μυρτώς και του Σπύρου. Τον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν όλοι μαζί ποδήλατο, παίζουν μπάσκετ, διαβάζουν, παίζουν επιτραπέζια, φροντίζουν τους δύο γάτους τους αλλά και τα λουλούδια του κήπου τους, μαγειρεύουν και ταξιδεύουν.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Φιλίππου Λϊτσα 2-4, Χαλάνδρι