Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Αθανάσιος Μπέσας - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Αθανάσιος Μπέσας

Χειρουργός Οδοντίατρος – Εμφυτευματολόγος
Διεύθυνση Εργασίας: Τσιμισκή 115, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα Εργασίας: 2310 287117 Website: besas.gr

Βιογραφικό:

Ο Aθανάσιος Μπέσας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978.
Γυμνάσιο και Λύκειο πήγε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (Ανατόλια) και το 2003 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.  Έκτοτε διατέλεσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στην Πλάτη Έβρου όπου και κατείχε τη θέση του οδοντιάτρου.

Το 2005 αποφάσισε να συνεχίσει την επαγγελματική και μετεκπαιδευτική του πορεία στη Μ. Βρετανία όπου και άρχισε να εργάζεται ως συνεργάτης χειρουργός οδοντίατρος στην Crawley Dental Clinic, μια οδοντιατρική κλινική κοντά στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

To 2007 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επανορθωτικής Οδοντιατρικής «Certificate in Restorative Dental Practice» στο παγκοσμίας φήμης πανεπιστήμιο Eastman Dental Institute, UCL.

Το 2008 ξεκίνησε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην οδοντική εμφυτευματολογία στο University of Warwick όπου και το ολοκλήρωσε επιτυχώς απονέμοντάς του τον τίτλο: MSc in Implant Dentistry. Η διπλωματική του διατριβή είχε τίτλο: «Platform switch concept and crestal hard and soft tissue changes. A literature review.»

Παράλληλα, το 2009 παρακολούθησε το πρακτικό πρόγραμμα Εμφυτευμάτων στο Sao Paulo της Βραζιλίας που το διοργάνωνε ο καθηγητής Εμφυτευματολογίας του πανεπιστημίου του Sao Paulo, Prof. Alexander D. Salvoni.
Επίσης, έχει πιστοποιηθεί για τη χρήση του επαναστατικού ορθοδοντικού συστήματος Inman Aligner για ορθοδοντικές μετακινήσεις προσθίων δοντιών σχετικά γρήγορα, χωρίς να χρησιμοποιούνται σιδεράκια.

Mέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια στο εξωτερικό σε όλους τους κλάδους της οδοντιατρικής, με έμφαση στην αισθητική οδοντιατρική και στα εμφυτεύματα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει εκπαιδευθεί σε παγκοσμίως γνωστούς χειρουργούς εμφυτευματολόγους, όπως είναι ο Michael Pikos, Charles Khoury, Howard Gluckman, Paulo Malo (All on 4 implant concept), αλλά και σε αισθητικούς οδοντιάτρους, όπως ο Pascal Magne.

Είναι ακόμη ενεργός συνεργάτης στην οδοντιατρική κλινική στη Μ. Βρετανία. Ένα από τα κύρια καθήκοντά του είναι η αντιμετώπιση περίπλοκων προσθετικών περιστατικών που παραπέμπονται σε αυτόν από το Εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (enhanced practitioner in Complex Restorative Dentistry Scheme) αλλά και περιστατικών χειρουργικής οδοντιατρικής (Minor Oral Surgery scheme).

Από το 2011 διατηρεί οδοντιατρική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Τσιμισκή 115, Θεσσαλονίκη