Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Δημήτρης Καρασούλος - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Δημήτρης Καρασούλος

Χειρουργός Οδοντίατρος – Εμφυτευματολόγος
Διεύθυνση Εργασίας: Ανδρέα Παπανδρέου 18, Γλυφάδα Τηλέφωνα Εργασίας: 210 898-3720 Website: karasoulos.gr

Βιογραφικό:

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα και αποφοίτησα από το 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Γλυφάδας. Σπούδασα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και έλαβα το πτυχίο μου το 2005.

Κατά τη διάρκεια, όπως και μετά το πέρας των σπουδών μου έστρεψα το ενδιαφέρον μου στον τομέα της εξειδικευμένης χειρουργικής στόματος με τη μαθητεία στη Γναθοπροσωπική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ για 2 και πλέον χρόνια υπό τη διεύθυνση του κ Ζαχαριάδη. Από την αρχή των σπουδών μου παρακολουθούσα κι εργαζόμουν ως βοηθός πλάι στον πατέρα μου οδοντίατρο Νικόλαο Δ. Καρασούλο, στην κλινική του οποίου μετά το πέρας των σπουδών μου ξεκίνησα πλέον την επαγγελματική μου πορεία ως πτυχιούχος οδοντίατρος. Σημαντική ήταν η επιρροή που εκείνος μου άσκησε, καθώς η δική του φιλοσοφία με ενέπνευσε στο να σέβομαι τις επιθυμίες του κάθε ασθενούς, τις ιδιαιτερότητες κάθε περιστατικού εξατομικευμένα και να αντιμετωπίζω την οδοντιατρική ως σύνολο, ως μια ολοκληρωμένη ειδικότητα.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας εργάστηκα στη Γναθοπροσωπική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του στοματο-γναθοπροσωπικού χειρουργού κ Ι. Φακίτσα Αρχιπλοιάρχου Π.Ν..

Το 2008 έγινα δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης Master of Science στην Οδοντική Εμφυτευματολογία στο Πανεπιστήμιο του Manchester με Διευθυντή προγράμματος τον διεθνούς φήμης ερευνητή M. Esposito. Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το 2010, εκπονώντας διπλωματική εργασία με αντικείμενο την χειρουργική ανύψωση της μεμβράνης του ιγμορείου άντρου για αύξηση του όγκου οστού στην άνω γνάθο με σκοπό την τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε γνάθους με ελλειμματικό οστούν. Εκεί κατανόησα και τη φιλοσοφία της Επιστημονικά Τεκμηριωμένης Ιατρικής Περίθαλψης (Evidence based Medical Care).

Η διπλωματική εργασία δημοσιεύθηκε στο Cochrane Collaboration, έναν ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό με μεγάλο impact factor, στον οποίο δημοσιεύονται μελέτες της ανώτατης επιστημονικής αξίας-βαθμίδας στις Ιατρικές επιστήμες, αλλά και στο διεθνώς καταξιωμένο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Oral Implantology. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές εργαζόμουν στην ιδιωτική οδοντιατρική κλινική του καθηγητή προσθετολόγου S. Davies, υπεύθυνου της “Επανορθωτικής κ Κροταφογναθικών Διαταραχών” κλινικής στο Πανεπιστήμιο, του οποίου το μότο ήταν “don’t be just a tooth dentist, you have to be a system dentist”.

Εδραιώθηκε λοιπόν στην οδοντιατρική μου παιδεία η σημασία της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς, όπου τα οδοντικά προβλήματα είναι μέρος του στοματογναθικού συστήματος ως κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού.

Από το 2010 διευθύνω την ιδιωτική Οδοντιατρική κλινική στη Γλυφάδα. Η κλινική απευθύνεται σε αυτούς που απαιτούν μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση, από ολοκληρωμένες θεραπευτικές ομάδες. Η Ιατρική κ η Οδοντιατρική αλλάζουν, κι εμείς μαζί τους. Χαρακτηρίζονται από διεπιστημονική προσέγγιση (Interdisciplinary approach) του ασθενούς. Οι θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρουν πια οι ειδικότητες είναι πολύ υψηλού επιπέδου, κι είναι οι έδρες του πρίσματος της αναβαθμισμένης και σύγχρονης Οδοντιατρικής.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Ανδρέα Παπανδρέου 18, Γλυφάδα