Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Δημήτριος Παπαδημητρίου - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Δημήτριος Παπαδημητρίου

Περιοδοντολόγος
Διεύθυνση Εργασίας: Λεωφόρος Κηφισίας 355, Κηφισιά Τηλέφωνα Εργασίας: 2108003437 Website: perio355.gr

Βιογραφικό:

Ο Δημήτριος Παπαδημητρίου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006.

Ειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία και Χειρουργική Εμφυτευματολογία στο Πανεπιστήμιο του Rochester, Eastman Institute for Oral Health, NY, USA, την περίοδο 2008-2011. Τον επόμενο χρόνο, 2011-2012 συνέχισε την εκπαίδευση του στην Προσθετική Εμφυτευματολογία στο πανεπιστήμιο του Harvard, Boston, USA, σαν υπότροφος του International Team for Oral Implantology (ITI Scholarship). Το 2012 απέκτησε τον τίτλο του Diplomate του American Board of Periodontology.

Είναι αφιλοκερδώς, Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας με Κλινική Αρμοδιότητα και Έργο στο Πανεπιστήμιο του Rochester, NY, USA από το 2012.

Καθήκον του είναι η συνεχής ενημέρωση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Περιοδοντολογίας στις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και στα νέα πρωτόκολλα στον τομέα της Περιοδοντολογίας και Εμφυτευματολογίας, μέσω μηνιαίων ετήσιων διαδικτυακών μαθημάτων.

Όσον αφορά το επιστημονικό του ενδιαφέρον, είναι ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια καθώς επίσης δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα σε ξένα και Ελληνικά περιοδικά υψηλούς επιστημονικής αναγνώρισης, σχετικά με Ψηφιακές Τεχνικές Τοποθέτησης εμφυτευμάτων και εξειδικευμένες τεχνικές ανάπλασης σκληρών και μαλακών ιστών.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνος για εκπαιδευτικά σεμινάρια για Οδοντιάτρους στην Ελλάδα όσον αφορά την Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές με Πιεζοηλεκτρικές συσκευές και Πρώτες Βοήθειες στο Οδοντιατρείο.

Υπηρετεί ως πρόεδρος της “Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής και Οδοντιατρικής Ψηφιακής Τεχνολογίας”, Ταμίας της “Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής και Ανάπλασης Προσώπου” και Μέλος της “Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής”.

Στο ιδιωτικό του ιατρείο ασχολείται αποκλειστικά με την Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία. Το ενδιαφέρον του κ. Παπαδημητρίου εστιάζεται στις σύγχρονες τεχνικές ανάπλασης των περιοδοντικών και περι-εμφυτευματικών ιστών για τη διατήρηση είτε των δοντιών που νοσούν από Περιοδοντική Νόσο, είτε για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων σε περιοχές που η οστική καταστροφή δεν επιτρέπει την τοποθέτησή τους.

Επιπρόσθετα ειδικεύεται σε χειρουργικές τεχνικές Περιοδοντολογικής Πλαστικής των ούλων για την ανάπλασή τους όταν για διάφορους λόγους έχουν αρχίσει και υποχωρούν.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Λεωφόρος Κηφισίας 355, Κηφισιά