Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ιωάννης Αθ. Λύρος - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Ιωάννης Αθ. Λύρος

Ειδικός Ορθοδοντικός
Διεύθυνση Εργασίας: Ζάχου Μήλιου 3 & Σπύρου Μουστακλή, Μεσολόγγι Τηλέφωνα Εργασίας: 26310-25900 Website: beautifulsmiles.gr

Βιογραφικό:

Ο Ιωάννης Αθ. Λύρος, το 2003 εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2008 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντιάτρου (DDS).

Την περίοδο 2008-2010 εργάστηκε ως Οδοντίατρος σε ορθοδοντικά ιατρεία της Αθήνας και στο Ορθοδοντικό Τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα από όπου και αποφοίτησε το 2010 αποκτώντας Master of Public Health (MPH).

Στη συνέχεια, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε πρώτος το 2014 αποκτώντας Master of Science in Dentistry (MSc) και Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (Dipl Ortho). Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της Ειδικότητας υπήρξε ύστερα από εξετάσεις Υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας «Ν.Σ. Χρηστέας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκπόνησε ερευνητικές εργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασε σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, λαμβάνοντας βραβεία και επαίνους. Συμμετείχε στη θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοδοντικής. Συνεργάστηκε και συνεχίζει τη συνεργασία με ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση ασθενών με σκελετικές δυσαρμονίες και κρανιοπροσωπικές διαταραχές στα νοσοκομεία Παίδων, Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο, Γ. Γεννηματάς, Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ.

Την περίοδο 2013-2014 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προσφέροντας τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του ως Ορθοδοντικός στο Ορθοδοντικό τμήμα του Οδοντιατρείου Φρουράς Αθηνών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

 

Το 2014 του απονεμήθηκε ο Τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατόπιν εξετάσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ) του Υπουργείου Υγείας.

Το 2014 έγινε δεκτός ως Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Το 2015 έγινε δεκτός και απoφοίτησε από το Διεθνές Ίδρυμα της Αμερικής «The Charles H. Tweed International Foundation» Arizona, USA.

Το ίδιο έτος έγινε Επισκέπτης Ερευνητής στο Case Western Reserve University, Cleveland, USA και συμμετείχε στο πρόγραμμα παρακολούθησης στην Κρανιοπροσωπική Κλινική του Πανεπιστημίου.

 

Έχει δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών ορθοδοντικών εταιρειών.

Είναι πιστοποιημένος πάροχος Invisalign και Clear Aligner για θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες και Incognito και Harmony για θεραπεία με γλωσσική ορθοδοντική.

Από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ορθοδοντικό ιατρείο στο Μεσολόγγι, όπου ασκεί όλο το φάσμα της Ορθοδοντικής με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική ορθοδοντική και τη χρήση ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων. Παράλληλα, συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.beautifulsmiles.gr/%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82/

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Ζάχου Μήλιου 3 & Σπύρου Μουστακλή, Μεσολόγγι