Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ξιάρχου Ευαγγελία - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Ξιάρχου Ευαγγελία

Ειδική Παιδοδοντίατρος
Διεύθυνση Εργασίας: Ιατροπούλου 12Α, Καλαμάτα Τηλέφωνα Εργασίας: 2721097777 Website: kidsdentalclinic.gr

Βιογραφικό:

Η Οδοντίατρος Ευαγγελία Γ. Ξιάρχου, με Master στην Παιδοδοντία, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμάτα στο οποίο παρέχει εξειδικευμένη οδοντιατρική φροντίδα σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και ΑμεΑ.

Το 2012 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθ’όλη τη διάρκεια της φοιτητικής της καριέρας είχε εργασθεί σε διάφορα παιδοδοντικά ιατρεία της Αθήνας. Επίσης, είχε δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες πάνω σε θέματα που αφορούν την οδοντιατρική για παιδιά. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της διετέλεσε σαν βοηθός στην μεταπτυχιακή κλινική της Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα εργαζόταν και σε παιδοδοντικό ιατρείο.

Αποκτώντας δύο χρόνια επαγγελματική εμπειρία μετά την απόκτηση του πτυχίου της, έγινε δεκτή το Σεπτέμβριο του 2014 από το Πανεπιστήμιο του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας (Leeds Dental Institute, University of Leeds, UK) για μεταπτυχιακές σπουδές στη Παιδοδοντιατρική.

Το Σεπτέμβριο του 2017 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Leeds Dental Institute (2014-2017) και απέκτησε τα πτυχία κλινικής ειδίκευσης και Master of Science στην Παιδοδοντία με  Διάκριση.

Η Ευαγγελία Γ. Ξιάρχου εργάστηκε ασκώντας την ειδίκευση της Παιδοδοντίας σε παιδιά και άτομα με αναπηρία καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής της στο εξωτερικό, στην πανεπιστημιακή και νοσοκομειακή κλινική του Πανεπιστημίου Leeds (Paediatric Dental Clinic, Leeds Dental Institute). Έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην διεκπεραίωση οδοντιατρικής θεραπείας με τη χρήση μέθης, καταστολής και γενικής αναισθησίας. Έχει εκπαιδευθεί και αναλαμβάνει την οδοντιατρική φροντίδα παιδιών με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, παιδιών με ειδικές ικανότητες και άλλες αναπηρίες.

Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες και έχει παρακολουθήσει πολλαπλά ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια Παιδοδοντίας και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντιάτρων (European Academy of Paediatric Dentistry) καθώς και της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, ασκεί αποκλειστικά την ειδίκευση της Παιδοδοντίας στο ιδιωτικό της ιατρείο. Το οδοντιατρείο της αποτελεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πολύ φιλικό και ευχάριστο προς τα παιδιά.

Τον Ιανουάριο του 2018 συμμετείχε ως εθελόντρια στο Χαμόγελο του παιδιού όπου πραγματοποίησε οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά δημοτικών σχολείων του νομού Μεσσηνίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει ενεργά και σε άλλες εθελοντικές δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Στόχος της είναι να προσφέρει οδοντιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας καθώς και μια ευχάριστη εμπειρία στα παιδιά.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Ιατροπούλου 12Α, Καλαμάτα