Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ορθοδοντική για παιδιά & ενήλικες Athens Dental Care
Διεύθυνση Εργασίας: Μαρασλή 3 & Β. Σοφίας, Κολωνάκι Τηλέφωνα Εργασίας: 210 7293211 Website: athensdentalcare.gr

Βιογραφικό:

Η κα Πηνελόπη Γιακουμάκη, γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Το 1976 πήρε το πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1977 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στην Οδοντιατρική Σχολή Paris XIII (Montrouge) στο Παρίσι.

Τελειώνοντας τις σπουδές της το διάστημα 1980-82 εργάσθηκε, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στις Βρυξέλλες, με απογευματινή απασχόληση σε οδοντιατρείο. Το 1980 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Μέχρι το 1982 εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συμμετείχε σε συνέδρια, στην εκπόνηση επιστημονικών ερευνών, εργασιών και στην πραγματοποίηση προληπτικών προγραμμάτων σε σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1984 ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία, ασκώντας αποκλειστικά την Ορθοδοντική στο ιατρείο της. Αυτήν την περίοδο -στο πλαίσιο προσπάθειας αναβάθμισης του Ορθοδοντικού Κέντρου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων- της έγινε πρόταση συμμετοχής της εκεί.

Εργάσθηκε επί μια πενταετία και ταυτόχρονα με την άσκηση της Ορθοδοντικής στο ιατρείο της, ανέλαβε, παρακολούθησε και θεράπευσε πληθώρα ορθοδοντικών περιστατικών τόσο στη Αθήνα όσο και στη Ρόδο, όπου ήταν υπεύθυνη των ορθοδοντικών περιστατικών του Ιδρύματος.

Η θητεία της εκεί, της προσέφερε μετά τα χρόνια σπουδών της την πολύτιμη απαραίτητη πλούσια κλινική εμπειρία και την ηθική απολαβή της κοινωνικής προσφοράς. Συμμετείχε σε οδοντιατρικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, σε παιδοδοντικά συνέδρια κι επιστημονικές εργασίες.

Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της ιδιώτευσε ασχολούμενη με τη δημιουργία του Αthens Dental Care, ενός φοιτητικού οράματος το οποίο ήταν η παροχή ολοκληρωμένης και υψηλών προδιαγραφών οδοντιατρική περίθαλψη από ομάδα οδοντιάτρων όλων των ειδικοτήτων σε ενιαίο χώρο – ένα είδος οδοντιατρικής κλινικής!

Το Athens Dental Care έγινε πραγματικότητα το 2006. Mία καταρτισμένη επιστημονική ομάδα οδοντιάτρων διαφόρων ειδικοτήτων προτείνει και εφαρμόζει στους ασθενείς ολοκληρωμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης του στόματος, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της οδοντιατρικής και με προσανατολισμό πάντα κατά την άσκηση της οδοντιατρικής, στην “πράσινη” διαχείριση του ιατρείου.

Το 2010 εργάσθηκε και συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα του “Detox Center”, εταιρία φυσικής υγείας και διατροφής, όπου αποκόμισε πλήθος γνώσεων τις οποίες και μεταδίδει στους μικρούς και μεγάλους ασθενείς της στο Athens Dental Care.

Παράλληλα με την άσκηση της ορθοδοντικής έχει τη φιλοδοξία το πέρασμα των μικρών ασθενών της από το Athens Dental Care να τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και πολίτες, και το ιατρείο να είναι μια κυψέλη παροχής υγείας, σωματικής και πνευματικής, πέρα από την αυστηρά στοματική υγεία.

Από το 2013 εργάζεται επίσης και στις Βρυξέλλες όπου έχει αναλάβει το Ορθοδοντικό Τμήμα των Οδοντιατρικών Κλινικών Clinique Antoine Depage (2013-2014) και Centre Dentaire de Jette.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (ΕΟS), ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Οδοντιατρικής, μέλος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βελγίου (Societe de Medecine Dentaire) και πρώην επιστημονικός συνεργάτης της οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για να έχει συνεχή εκπαίδευση και πληρέστερη ενημέρωση των εξελίξεων στην επιστήμη της παρακολουθεί επιστημονικές ημερίδες, οδοντιατρικά και ορθοδοντικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συγγράψει και μεταφράσει βιβλία, έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Μαρασλή 3 & Β. Σοφίας, Κολωνάκι