Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Σπυρίδων Βασιλόπουλος - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

Σπυρίδων Βασιλόπουλος

Επίκ. Καθηγητής Περιοδοντολογίας Παν/μίου Αθηνών
Διεύθυνση Εργασίας: Λ. Κηφισίας 65, Αθήνα Τηλέφωνα Εργασίας: 210 6925960 Website: perioimplantworks.com

Βιογραφικό:

Περιοδοντολόγος – Εμφυτευματολόγος Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αποφοίτησα από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου (8.04).

Έλαβα την άδεια εξασκήσεως οδοντιατρικού επαγγέλματος στις 26.8.1996.

Στις 8.6.2001 έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος με το βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ” (9.41) και το πιστοποιητικό Κλινικής Εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία του Τμήματος Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την επίδοσή μου τιμήθηκα με Αριστείο – χρηματικό έπαθλο από το ΙΚΥ.

Στις 17 Ιουνίου 2008 αναγορεύτηκα Διδάκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διατριβής: “Ανοσοϊστοχημική μελέτη της σχέσης των υποδοχέων οιστρογόνων ER – α με την αγγειογένεση σε αιμαγγειωματοειδή κοκκιώματα των ούλων”.

Την περίοδο Ιουνίου 2009 – Ιανουαρίου 2010 μετεκπαιδεύτηκα στην Κλινική της Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Στις 7 Μαΐου 2010 αναγορεύτηκα Λέκτορας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο της Περιοδοντολογίας.

Στις 2 Μαρτίου 2016 αναγορεύτηκα Επίκουρος Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο της Περιοδοντολογίας.

Ομιλίες / Διαλέξεις

Από την περίοδο 1997 έως και σήμερα (2020) παρακολούθησα περισσότερα από 150 Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, Συμπόσια, Σεμινάρια, Ημερίδες, Διαλέξεις, Ομιλίες και Μετεκπαιδευτικά Κλινικά Προγράμματα.

Σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια μέχρι το 2020, έχω πραγματοποιήσει 24 διαλέξεις, 50 ελεύθερες ανακοινώσεις, 15 επιτοίχιες ανακοινώσεις και συμμετείχα ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 12 στρογγυλά τραπέζια. Συμμετείχα επίσης ως διδάσκων σε 15 Μετεκπαιδευτικά κλινικά σεμινάρια και ως μέλος οργανωτικής επιτροπής σε 20 διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Για την παρουσίαση κλινικού περιστατικού στο 23ο συνέδριο της International Association of Pediatric Dentistry, Αθήνα 15-18.6.2011, τιμήθηκα με το βραβείο καλύτερου κλινικού περιστατικού J. Morita “Best Clinical Case Report”.

Είμαι μέλος σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία (Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου) Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (Δόκιμος Εταίρος 2003. Τακτικός Εταίρος 2006), Σύλλογος Ελλήνων Περιοδοντολόγων (Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, 2004-2005), Επιστημονική Εταιρεία Μεταπτυχιακών Οδοντιάτρων Ελλάδας (Ιδρυτικό Μέλος), American Academy of Periodontology, European Federation of Periodontology (EFP), International Team for Implantology (ITI)

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Λ. Κηφισίας 65, Αθήνα