Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

DR. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ - Κατάλογος Οδοντιάτρων

Κατάλογος Οδοντιάτρων: Με την εγγραφή σας στον οδοντιατρικό κατάλογο του dentalpress, τα στοιχεία σας καθίστανται εύκολα προσβάσιμα σε συναδέλφους αλλά & στο ευρύτερο κοινό.

Εγγραφή στον Κατάλογο

DR. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ

Καθηγήτρια Στοματολογίας Ε.Κ.Π.Α. Athens Dental Care
Διεύθυνση Εργασίας: Μαρασλή 3 & Β. Σοφίας, Κολωνάκι Τηλέφωνα Εργασίας: 210 7293211 Website: athensdentalcare.gr

Βιογραφικό:

DR. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ (Καθηγήτρια Στοματολογίας Ε.Κ.Π.Α.)

Υπήρξε απόφοιτος του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με βαθμό απολυτηρίου “Άριστα, 19 & 7/12” και για την επίδοσή της αυτή της απενεμήθη τιμητική πλακέτα. Υπήρξε πρώτη σε σειρά επιτυχίας κατά τις Εισιτήριες Εξετάσεις στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, υπότροφος του Ι.Κ.Υ. σε όλα τα έτη των σπουδών της και πρώτη αριστούχος κατά τη λήψη του πτυχίου της με βαθμό “Άριστα”.

Έτυχε υποτροφίας από τις Η.Π.Α. με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει διετές μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο της Minnesota Η.Π.Α., στα Τμήματα Βιολογίας και Παθολογίας του Στόματος από όπου απέκτησε τον τίτλο του Master of Science.

Η κα Αλεξάνδρα Σκλαβούνου είναι Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Στοματολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα” και μετά από μονοετή μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο Εργαστήριο Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ εκπόνησε δύο ερευνητικές μονογραφίες σε θέματα βασικής έρευνας.

Ανελίχθη σε όλες τις Ακαδημαϊκές βαθμίδες και εξελέγη Καθηγήτρια το Μάρτιο του 2007. Έχει συμμετάσχει ως Επιστημονική Υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, τα περισσότερα χρηματοδοτούμενα, και έχει διατελέσει προσκεκλημένη ομιλήτρια σε μεγάλο αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Göteborg της Σουηδίας.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, κεφάλαια σε Ιατρικά βιβλία καθώς και διαδραστική ηλεκτρονική εφαρμογή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Παθολογίας του Στόματος για την εκπαίδευση των φοιτητών της Οδοντιατρικής.

Πρόσφατα η κα Αλεξάνδρα Σκλαβούνου-Ανδρικοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Στοματολογίας (European Association of Oral Medicine – ΕΑΟΜ) για τη διετία 2014-2016.

Υπήρξε Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου, 2ου και 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στοματολογίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τον Απρίλιο 2009, Σεπτέμβριο 2012 και Μάρτιο 2015 καθώς και του 11ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Στοματολογίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε, επίσης, στην Αθήνα το Σεπτέμβριο 2012.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος επί σειρά ετών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Στοματολογίας. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος του 11ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Στοματολογίας της ΕΟΑΜ, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2012.

Connections Business Directory | Leaflet | © OpenStreetMap contributors

Μαρασλή 3 & Β. Σοφίας, Κολωνάκι