Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Μελέτη: Περισσότερα μωρά γεννιούνται χωρίς φρονιμίτες!

Περισσότερα μωρά γεννιούνται πλέον χωρίς φρονιμίτες, ως αποτέλεσμα μιας ανθρώπινης «μικροεξέλιξης» τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μελέτη.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι έχουμε σταματήσει να εξελισσόμαστε.. Ωστόσο, σύμφωνα με την μελέτη μας, είναι φανερό ότι συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και μάλιστα ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο τα τελευταία 250 χρόνια, προσθέτει η ερευνήτρια Δρ Teghan Lucas, από το Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας στην Αυστραλία.

Οι Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν:

Ότι με την πάροδο του χρόνου, τα ανθρώπινα πρόσωπα έγιναν μικρότερα, με μικρότερα σαγόνια, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερος χώρος για τα δόντια.

Κατ’ επέκταση όλο και περισσότερα μωρά γεννιούνται πλέον χωρίς φρονιμίτες, ως αποτέλεσμα μιας ανθρώπινης «μικροεξέλιξης».

Αυτό συμβαίνει γιατί με την πάροδο του χρόνου έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε την φωτιά και να επεξεργαζόμαστε περισσότερο τα τρόφιμα μας.

Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι πλέον γεννούνται χωρίς φρονιμίτες», συμπληρώνει η Δρ Teghan Lucas.

Η ερευνητική ομάδα και η έρευνα της Δρ Lucas, μαζί με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας Maciej Henneberg και Jaliya Kumaratilake, διαπίστωσε επίσης ότι μέσα στην εξελικτική διαδικασία τα μωρά γεννιούνται με επιπλέον οστά στα πόδια τους καθώς και μια επιπλέον αρτηρία στον βραχίονα.

Σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες που παρουσίασαν την μελέτη, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μια μικροεξελικτική περίοδο, όπου η εξέλιξη σημειώνεται σε μια μικρή χρονική περίοδο ύστερα από μια περίοδο «ηρεμίας».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Anatomy & στο sciencefocus

Check Also

ugeia-stomatos

Ο Διαβήτης και η Υγεία του Στόματος

Ο Διαβήτης και η Υγεία του Στόματος 2 πράγματα αλληλένδετα μεταξύ τους. Ο διαβήτης μπορεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *